Hörapparater priser – svårt att veta
Posted on: juni 24, 2016, by : Hörapparater
priser horapparater

Pris hörapparat är tyvärr svårt att säga på rakt arm. Har du fysiska behov av hörapparater så kan du hyra dessa gratis från ditt landsting. Eller om du väljer att köpa andra hörapparater som inte finns i landstinget utbud så subventionerar landstinget dig men olika mycket bidrag beroende på vilket landsting du tillhör. Storleken på bidraget varierar även det kraftigt mellan de olika landstingen. Hörapparater priser är oerhört svårt att veta innan man varit hos en audionom.

Jag vill ha gratis och inte betala pris för hörapparater

Hörapparater kan du låna eller köpa, det är upp till dig själv. Låna ja då är det gratis, köpa ja du får du stå mellanskillnaden mellan landstingets urval och de hörapparater du väljer istället.Flera landsting har gjort det smidigt så du kan gå till hörselexperten på en gång medans i andra landsting så måste du först uppsöka öron- eller vårdcentral. Väl där ska du sedan får en remiss att gå till en hörselexpert. Apparater på priser är svårt att säga, vi vet.

Hörapparater priser – Ett pris på hörapparater från landstinget

Pris på apparater får du hos hörselexperten. Hörselexperten ger råd om vilken hörapparat som passar just dig och det är utifrån dina förutsättning med ljud och livstil. När du är klart med detta kan du låna eller hyra hörapparater från landstinget.

Hyr du från landstinget så kostar det ingenting utom en så kallad utprovningsavgift som ligger på runt 600 kr i snitt i landet.

Pris på hörapparater jag köper själv

Hörapparater och priser som  jag väljer själv, väljer du att handla hörapparater själv är pris väldigt olika. Man brukar säga att det kan kosta allt mellan 0 och 40 000 kr.

Beroende på vilket landsting du tillhör så kan man få olika mycket bidrag när du köper hörapparater själv. Man brukar säga att det bidraget väldigt varierat brukar ligga runt 6000 kr. Man brukar kalla detta bidragssystem för ”fritt val av hörapparater”.

Så då blir det som vi tidigare förklarat om du vill ha hörapparater utöver det gratisutbud som finns så betalar du själv mellanskillnaden mellan vad den summa du får och vad de hörapparater från det privata utbudet kostar.

OBS: Hörapparater priser så ska man ha klart för sig att hörselexperterna ägs ofta av själva tillverkningsföretag av hörapparater

%d bloggare gillar detta: